preloader
#animation#campaign#online#video

Sygic video

Bringing life to maps

Nebojte sa nás pochváliť

Zadanie

Slovenská spoločnosť Sygic, vo svete známa vývojom rovnomenného navigačného systému pre mobilné telefóny, nás oslovila s požiadavkou na vytvorenie videa. Cieľom bolo odhalenie najzaujímavejších funkcionalít aplikácie Sygic a výhody jej využívania v každodennom živote.

Naše riešenie

Rozhodli sme sa vytvoriť sériu krátkych animovaných videí, ktorých uvedenie bolo načasované s dôrazom na letnú dovolenkovú sezónu. V tom období je dopyt po navigáciách najvyšší. Každému z nich sme vytvorili originálny scenár, vyzdvihujúci jednotlivé vlastnosti Sygic. Videá na seba dejovo nenadväzujú, no spájajú ich rovnaké postavy.

Idea

Hlavnou ideou bolo vytvoriť sériu videí, v rámci ktorých postupne predstavíme funkcie uľahčujúce život za volantom. Okrem toho je v scenári kladený dôraz aj na zviditeľnenie intuitívneho užívateľského prostredia. Dej sa odvíja formou animácie s typickými grafickými prvkami spoločnosti.

Holiday Planning

Video znázorňuje, ako sa prostredníctvom navigácie dajú naplánovať prázdniny. Divákov sprevádza procesom inštalácie, nastavenia trasy, záujmových bodov až po reálne navigovanie s možnosťou aktivácie varovných upozornení.

Holiday Drive

V druhom sme sa bližšie venovali nastaveniam počas jazdy v noci či premietaniu hlavných ukazovateľov na čelné sklo automobilu.

Traffic

V treťom videu sa tematicky venujeme dopravným informáciám. Konkrétne doplnkovej službe Traffic, ktorá zhromažďuje aktuálne dáta od ostatných užívateľov a na základe nich optimalizuje zvolenú trasu.

Ilustrácie

Každú jednu postavičku, okolie či predmet sme najskôr ilustrovali a následne rozhýbali. Dôraz sme kládli na prirodzenosť pohybov. No nie sú milí?

Storyboard

Dej videa sme spísali do podrobného storyboardu. Každá časť príbehu bola do najmenšieho detailu naplánovaná po textovej, grafickej aj zvukovej stránke. Dialógy sme spárovali s vizuálom tak, aby bol dodržaný časový rámec jednotlivých záberov.

Nebojte sa nás pochváliť
Pozrite si referenciu online