preloader
#corporateidentity#online#photoshooting#strategy#webdesign

Wafee

Domáce oblátky na každý deň

Nebojte sa nás pochváliť

Zadanie

Piešťanská spoločnosť KOVO s dlhoročnou tradíciou vo výrobe prístrojov na pečenie domácich oblátok nás oslovila s požiadavkou vytvoriť nový brand. Jej oblátkovač s nevšedným retro dizajnom tak dostal zvučný názov, nové logo a rozsiahlu online stratégiu pre dosiahnutie marketingových cieľov.

Naše riešenie

Názov bol tvorený s prihliadnutím na stratégiu výrobcu. Wafee je určený na pečenie tradičných oblátok nielen počas sviatkov, ale počas celého roka aj vo všedných dňoch len tak pre radosť a chuť z domáceho chrumkania. Tomu sme prispôsobili názov, logo a celkový vzhľad webu. PPC kampaň bola cielená na ľudí, ktorí majú vzťah k pečeniu, k slovenským tradíciám a retro dizajnu.

Idea

Wafee je svojim vzhľadom a kvalitou spracovania natoľko jedinečný, že sme ho začali predstavovať ako osobnosť. Ako talentovaného umelca, ktorý dokáže ľudí naučiť piecť domáce oblátky. Celá komunikácia sa tak nesie v duchu „umelca Wafeeho“.

Názov

Názov vychádza z anglického pomenovania pre oblátku – „waffer“. Jeho základ sme mierne inovovali a zjednodušili, čím vzniklo pomenovanie Wafee. Napriek drobným úpravám zostala jeho podstata zachovaná. Je zrozumiteľný, ľahko zapamätateľný s priateľským a moderným nádychom. Vďaka medzinárodnému základu má veľmi dobrú perspektívu osloviť nových zákazníkov nielen doma, ale aj v zahraničí.

Logo

Logo sme navrhli s ohľadom na štýl retro oblátkovača. Kruhová časť predstavuje formu na pečenie, na ktorej je ručne zdobený názov Wafee. Farebnosť je ladená tak, aby vyvolávala príjemné, pozitívne emócie a pôsobila vyvážene tak, ako ingrediencie každej jednej oblátky.

Online stratégia

V rámci online stratégie bola spustená kampaň na Facebooku, Instagrame a v prostredí Google Display Network v podobe PPC bannerov. Zvolené publikum  reprezentovalo jednotlivé fázy nákupného procesu. Okrem širokej verejnosti sa cielilo aj na ľudí, ktorí sa zaujímajú o domáce oblátky, tých, ktorí zvažujú nákup oblátkovača a existujúcich zákazníkov.

Web a e-shop

Pre Wafee bol navrhnutý a naprogramovaný úplne nový web. Jeho farebnosť a minimalistický vzhľad necháva vyniknúť unikátny brand retro oblátkovača. Súčasťou web stránky je e-shop s prehľadným rozhraním. Okrem popisu obsahuje aj možnosť zvoliť si požadovaný grafický vzor platne.

Photoshooting

Pre potreby e-shopu a online kampane bola v rámci našej produkcie vytvorená databanka štýlových fotografií. Tie zachytávajú oblátkovač Wafee tak, aby zapadal do kreatívneho konceptu. Následne sa v rámci postprodukcie doladili už len detaily.

Foodblog

Pomocník Wafee sa ľuďom zapáčil až natoľko, že s ním začali nie len piecť oblátky a trubičky, ale vymýšľať mu aj nové recepty. Na blogu Lenivej Kuchárky vznikol napríklad jeden na špaldové vianočné oblátky, ktoré sa vám vraj určite podaria. Tak sa nechajte inšpirovať 🙂

Nebojte sa nás pochváliť
Pozrite si referenciu online