Ako ľahšie si nájsť možnosť stretnúť sa so slovenskými podnikateľmi, nadchnúť investorov svojím nápadom, či mať možnosť networkovať s viac ako 800 ľuďmi na jednom mieste, ak nie na konferencii Forbes – 30 pod 30?
Highlighty konferencie
Konferencia sa niesla v tradičnom formáte pôvodného amerického eventu magazínu Forbes. Na skvelej úrovni bol určite catering, ktorého kvalita už býva na podobných eventoch samozrejmosťou. Účastníkov na začiatok inšpiroval špeciálny hosť z Čiech, Jakub Eliáš, ktorému sa so svojím startupom, Shipviom, ktorý pomáha meniť staré spôsoby prepravy a logistiku, podarilo dostať do finále Startup World Cup v San Franciscu, konajúceho sa už tento piatok.
Jednoznačným highlightom bola dikusia medzi dvoma generáciami podnikateľov. Podľa mňa vyčarovala viac úsmevov na tvári, ako mohli samotní organizátori predpokladať. Nikto totiž zjavne nebol pripravený na obrazový infografický materiál, ktorým sa p. Vladimír Soták, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová, snažil svojich mladších kolegov edukovať.
Kreativita, talent a biznis
Buzzwordy, ktoré sa niesli celou tohtoročnou konferenciou, a na ktorých spojenie sa snažili nájsť ideálny recept Celeste Buckingham, bratia Velitsovci či neskôr Michal Pastier (Zaraguza) a Ivon Hrnčiarová (Forbidden Taste). A načo spíkri prišli?
,,Keď človek robí to, čo ho baví, nedá sa hovoriť o práci.”
https://www.instagram.com/p/BR5qLt7lSq5/?tagged=30pod30
Car pitch, hot seats či Pitch & Grill
Možností, ako osloviť investorov a prezentovať im svoje nápady, ponúkala celá konferencia niekoľko. Či už to bolo počas jazdy v aute s Andrejom Kiskom ml., 4 min prezentácii na pódiu a formáte Pitch & Grill alebo na obede a večernej afterparty.
Dalo sa to aj lepšie?
Určite, vždy sa dá všetko spraviť lepšie. Niekedy možno stačí zbaviť sa očakávaní (napr. z obedu, ktorý ste si vystáli v dlhom rade a z porcie). Verím, že konferencia inšpirovala a motivovala ľudí, ktorí to potrebovali. Získali nové kontakty, či počas konferencie utužili tie staré. Každopádne sa však teším na ďalšie pokračovanie 🙂